ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала рекордну партію героїну - 500 кг

|

4464Служба безпеки України спільно з іноземними спецслужбами провела масштабну спецоперацію, в результаті якої вилучено 500 кілограмів героїну (приблизно 1,5 млн доз), орієнтовна вартість якого на наркоринку становить майже 1 млрд 400 млн грн. Про це повідомили у прес-центрі СБУ

“Таким чином було викрито стійкий транзитний канал контрабанди героїну з Близького Сходу до країн ЄС (Іран – Туреччина – Україна – Польща)”, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, до складу транснаціонального організованого злочинного наркоугруповання, що ліквідовано за сприяння Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби, входили: громадянин однієї з європейських країн (організатор) та п’ятеро громадян України.

Як поінформували в СБУ, півтонни героїну прибуло до України через митний пост “Іллічівськ” Одеської митниці на поромі “Cheng A” у вантажівці з рулонами гідроізолювального бітуму. “Задля зручності – рулони з наркотиком були спеціально промарковано. Наркоділки намагалися переправити його з України до Польщі через митний пункт пропуску “Ягодин”, – зазначається в повідомленні.

Затримана партія є рекордною для України за всю її історію, підкреслили в СБУ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *