ОСТАННІ НОВИНИ

Офісних співробітників не влаштовує зарплата

|

Дві третини «білих комірців» заявляють, що у них бувають думки про звільнення. Головною причиною пошуку нової роботи серед занятого населення є незадоволеність зарплатою. При цьому тільки один із шести впевнений, що зможе заробляти більше в своїй галузі. Такі дані були отримані Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними опитування hh.ua, дещо менше половини офісних співробітників час від часу задумуються про звільнення, а кожен п’ятий серйозно налаштований змінити робоче місце. Головною причиною пошуку нової роботи є незадоволеність заробітною платнею. Матеріальне питання є вирішальним для чотирьох із п’яти опитаних. Двоє із п’яти починають шукати іншу роботу, якщо на попередній нема можливостей для особистісного зростання або погані умови праці. А кожен третій побоюється скорочень, тому підшукує варіанти «про всяк випадок». Поміж інших причин «білі комірці» називають роботу в неприємному колективі й конфлікти з керівнисцтвом.

Незважаючи на те, що низька зарплата штовхає українців на пошуки нового місця, впевненості в позитивному результаті у них нема. Тільки один із шести опитаних вважає, що зможе знайти роботу з підвищенням оплати. 66% менше впевнені у швидкому успіхові, проте припускають, що, всупереч складнощам, знайти більш високооплачувану роботу все ж можливо. А кожному п’ятому доводиться погоджуватися на зарплату нижче бажаної.

Найлегше знайти роботу з підвищенням зарплати айтішникам, працівникам у сфері сільського господарства і агросектора. Складно, але ймовірно медійникам, працівникам гуртової торгівлі, а також лікарям і фармацевтам. І практично неможливо автотрейдерам і страховикам.

Щоб навіть під час кризи отримати запрошення на цікаву й високооплачувану посаду, слід діяти грамотно й послідовно. Поради з пошуку роботи під час кризи дають експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в березні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1157 респондентів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *