ОСТАННІ НОВИНИ

Посол КНР уперше прибув до Львова

|

DSC_1575_1434019092

Представників китайської делегації, які перебувають у Львові з робочим візитом, ознайомили з трьома важливими для Львівщини інфраструктурними проектами. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, під час зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла КНР в Україні Джана Сиюня та голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки й голови Львівської обласної ради Петра Колодія, йшлося про проект “Євроколія “Варшава-Львів”, будівництво нової автомобільної дороги “Львів-Краківець” на умовах концесії та про шахти з видобутку коксівного вугілля ДП “Сі-Сі-Ай-Любеля”.

DSC_1560_1434019099

Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Джан Сиюнь розповів, що китайців дуже цікавлять західні області України. “Наші відносини між державами, наша співпраця підійшла до того, щоб розпочинати новий старт, – сказав Джан Сиюнь. – Проекти, які працювали, слід реалізовувати надалі, але уже сьогодні організовуються і нові перспективи для двосторонньої співпраці”.

Окрім цього, представникам китайської делегації презентували культурний, туристично – курортний потенціал Львівщини. Під час зустрічі сторони також обговорили можливості проведення Днів культури китайської провінції Цзянсу у Львові, а також відкриття Інституту Конфуція при Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

DSC_1551_1434019106

“Це перший візит посла Китайської народної республіки у Львівську область і оскільки за результатами першого візиту представники Китайської народної республіки ніколи не приймають остаточних рішень, ми розуміємо, що це початок великого, довгого, але дуже важливого для Львівщини шляху, – зазначив очільник області Олег Синютка. – Ми запропонували співробітництво в освітній сфері разом з Львівський національним університетом, співпрацю у туристичній галузі, використання лікувальних можливостей на території Львівщини. Йдеться про Трускавець, Моршин та Східницю. Окрім цього, ми запропонували економічне співробітництво: це концесійна дорога і участь китайських компаній у її будівництві та добудова вузької колії від кордону ЄС до Львова. А також капіталовкладення у Львівсько – Волинський вугільний басейн та будівництво нової шахти, що  дало б змогу працевлаштувати чимало людей і розвивати вугільну галузь Львівщини”.

DSC_1595_1434017333_613x438

Наприкінці зустрічі Олег Синютка зазначив, що сподівається на позитивну відповідь від представників КНР щодо інвестиційних пропозицій, які представила Львівщина.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *