ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці затримали пенсіонерку з внучкою, що долучалися до катувань людей

|

затримали

Правоохоронні органи затримали активних учасниць збройних бандформувань, мешканок м. Авдіївки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Донецькій області.

Це один з перших результатів роботи групи з виявлення терористів та їх пособників, нещодавно створеної в системі ГУМВС України в Донецькій області.

Встановлено, що 64-річна пенсіонерка не просто допомагала бойовикам – вона ними командувала. У 2014 році бабця брала участь у захопленні Донецької облдержадміністрації, потім – організовувала та проводила референдум в м. Авдіївці. В період окупації міста спритна пані піднялася в структурі бойовиків до посади заступника коменданта. Разом з автоматниками вона їздила по підприємствах та привласнювала їхнє майно: будівельні матеріали для будівництва блокпостів, автомобілі та, звичайно, грошові кошти. Відбираючи майно під дулами автоматів, зловмисниця залишала розписку, що воно конфісковано «на потреби ДНР». Ці «документи» вилучено та долучені до матеріалів кримінального провадження.

Онука теж причетна до вчинення злочинів. Ще неповнолітньою, замість того, аби піти вчитися далі, 17-річна дівчина влилася у лави 3-го терористичного ударно-штурмового батальйону та «служила» у групі бойовика на прізвисько «Душман».

І пенсіонерка, й онука доносили ватажкам бойовиків про людей з проукраїнською позицією або тих, кому не подобалася «ДНР». За їх наводкою патріотів відловлювали та утримували у полоні, катували. При цьому дівчина була присутня на катуваннях своїх земляків.

«Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваних були вилучені документи людей, які знаходилися в полоні, речі, викрадені з Авдіївського міськвідділу міліції та будівлі обласного управління СБУ в м. Донецьку, а також поліграфічна продукція «ДНР», стяги, значки», – повідомив в.о. начальника управління карного розшуку ГУМВС України в Донецькій області Михайло Сандросян.

Обидві жінки заарештовані та притягуються до відповідальності за ч. 1 ст.258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального кодексу України. Жінкам загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *