ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали власника сайту з показу піратських фільмів

|

Львівські правоохоронці затримали зловмисника, котрий організував онлайн-кінотеатр із показу нових фільмів без відповідних не те дозволів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

41

За даними міліції, до працівників відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області, 20 квітня, звернулися представники громадської організації, котрі повідомили, що у мережі Інтернет діє сайт, який надає можливість своїм користувачам незаконно, з порушенням вимог Закону України «Про авторське право і суміжні права», відтворювати і розповсюджувати велику кількість аудіовізуальних творів, в тому числі і новинок кінопрокату.

«Ми перевірили отриману інформацію та встановили, що адміністратором сайту є мешканець Львівської області. Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні зловмисника, ми задокументували факт адміністрування ним сайту, який дає змогу незаконно переглядати  аудіовізуальні твори. З його помешкання вилучено персональний комп’ютер, ноутбук та смартфон», – розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області Олег Кріп.

На даний час, правоохоронці оголосили зловмисникові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, за фактом порушення авторського права і суміжних прав. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп’ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *