ОСТАННІ НОВИНИ

Юг Фанту: «Реформа міліції не можлива без аналізу структури й повноважень»

|

Заступник Голови консультативної місії Європейського Союзу розказав про роль експертів ЄС в реформі міліції в Україні:

12

«Аби розпочати грандіозні реформи у міліції потрібно провести добрий аналіз ситуації на місцях. Потрібно дослідити, які функції погано працюють. Необхідно розібратись із проблемами ресурсів та самих процесів. Чи не найбільшої уваги слід приділити структурі міліції і її підпорядкуванню і взаємодії у глобальній системі, зокрема системі судочинства та прокуратури. Адже головна наша мета підказати, як правильно розділити повноваження та визначити компетенцію силових структур. Але про ефективність процесів можна буде сказати лише після аналізу практичних дій, які сьогодні розпочинаються на базі Самбірської міліції. Вже після цього приділятимуть увагу проекту реформ національної поліції України.

Ми бачимо ваші задуми й прагнення зробити кроки на зустріч захисту прав людини. Ті закони, які приймаються Верховною Радою України підтверджують, що побудова нової поліції в України створюється на міцному фундаменті. Ухвалені закони повністю відповідають нормам Ради Європи і є позитивно оцінені».

Детальніше про пілотний проект реформування міліції, який стартував із Львівщини читайте у матеріалі Львівського порталу тут: Реформування міліції. Бути чи не бути?

Фото: Андрій Котенський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *