ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних у Львові стартує фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix»

|

leopolis_grand_prix

12 – 14 червня у Львові пройде четвертий міжнародний фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix», основною локацією якого традиційно буде Парк культури. Цього року учасниками фестивалю стануть близько 140 екіпажів з України та світу. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації Парку.

Традиційно перегони проходитимуть по «Львівському трикутнику» навколо Парку культури. Траса для перегонів збереглась із 1930-х рр. фактично без змін, а однією з характерних її особливостей є наявність великої частини трамвайного сполучення, що додає пікантності перегонам.

В програмі фестивалю також багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у Парку культури та на пл. Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авторетроелеганції.

Окрім шоу-перегонів на класичних автомобілях у програмі змагання в національному класі: власники антикварних українських «Запорожців ЗАЗ-965», запрошені з різних куточків України та закордону змагатимуться за Кубок 5-разового Чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Спеціальні нагороди передбачено для жінок-автомобілістів.

Цьогоріч очікують близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 екіпажів-учасників з України. В рамках фестивалю також буде проведено конференцію представників авто-ретро спільнот з України з метою створення єдиних засад авто-ретро руху в Україні.

Довідка:

«Leopolis Grand Prix» – це унікальний проект, що поєднав у собі галицьку традиційність із сучасними технологіями, історію та сьогодення, професіоналів із любителями. Свою історію «Leopolis Grand Prix» розпочинає у далекому 1930 році, коли львівські та закордонні автомобілісти отримали змогу вперше проїхатись вулицями Львова (сьогодні ця траса із гордістю носить назву «Львівського трикутника») і позмагатись у вправності та швидкості.

b0a84d3-leopolis-grand-prix-2

Ідея відродження фестивалю припадає на початок 2000-х, коли “Авто-фан-клуб “ЗАЗ Козак” знову започаткував традицію ретро-перегонів. Завдяки активності львівських автомобілістів з 2012 року фестиваль став щорічним та офіційно внесений до календаря львівських літніх фестивалів.

Фото: visittoukraine.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *