ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики першими в Україні опановують внутрішньо кістковий доступ

|

img_8846emd treneru1

Львівська область стає однією з перших областей в Україні, де починають впроваджувати світові стандарти надання екстреної медичної допомоги. У медичному коледжі післядипломної освіти провідні спеціалісти вчили лікарів застосовувати технології внутрішньокісткового доступу, які досі не використовують в Україні і які є обов’язковими в Ізраїлі, США та країнах ЄС. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Навчання відбувалося в рамках науково-практичного семінару, організовано з метою підвищення кваліфікації персоналу бригад екстреної медичної допомоги.

В усіх розвинутих країнах світу у разі, якщо лікарю не вдається налагодити венозний доступ протягом 90 секунд або ж з третьої спроби, в обов’язковому порядку має використовуватися внуштрішньокістковий доступ, який суттєво збільшує шанси пацієнта вижити.

Проте в українських лікарів на сьогодні немає ані засобів для внутрішньокісткового доступу, ані навичок та знань для його застосування.

img_8857jurn1

Екстрену медичну допомогу в Україні надають 2954 бригади. Тому створення диспетчерських є вкрай необхідним в наш час. Наявність відповідного комп’ютерного обладнання, налагоджений чіткий зв’язок, оперативне фахове опрацювання виклику згідно з алгоритмами забезпечить вчасний виїзд бригади та ефективне надання допомоги – вважають медики.

Про внутрішньокістковий доступ при проведенні інфузійної терапії та сучасні методи альтернативного забезпечення прохідності дихальних шляхів львівським медикам розповів Анатолій Естрін, клінічний спеціаліст ТОВ «Ксенко».

Фото: ГУОЗ ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *