ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб потрапити у Крим, треба пройти паспортний контроль

|

pasportn_kontrol-2

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї,  який був розроблений Адміністрацією Держприкордонслужби. Про це Львівському порталу повідомили у відділі питань взаємодії із ЗМІ адміністрації ДПС України.

Цей Порядок встановлює особливості перетинання адміністративного кордону тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Зокрема він визначає перелік контрольних пунктів в’їзду – виїзду. При цьому ці пункти мають особливий статус, як такі, що не призначені для перетинання державного кордону України.

Відтак,           для іноземців та осіб без громадянства рух буде дозволений за паспортним документом та спеціальним дозволом, виданим територіальним органом Державної міграційної служби. Для громадян України проходженню прикордонного контролю відбуватиметься за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України «Про громадянство України» або статтею 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, проїзний документ дитини). Щодо громадян України, що не досягли 16-річного віку діятиме порядок, передбачений Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57.

Контроль за в’їздом на тимчасово окуповану територію України та виїздом з неї осіб, транспортних засобів і переміщенням вантажів здійснюється в контрольних пунктах уповноваженими службовими особами контрольних органів і служб

Також встановлюється перелік підстав для відмови особі у в’їзді до тимчасово окупованої території та виїзді з неї та форма відповідного письмового рішення. При цьому для громадянина передбачено можливість оскаржити рішення уповноваженої службової особи Держприкордонслужби про відмову у в’їзді до тимчасово окупованої території та виїзді з неї у суді або в начальника органу охорони кордону, що підвищить рівень відповідальності та попередить зловживання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *