ОСТАННІ НОВИНИ

Зупинку на Дорошенка у Львові зроблять "зеленою"

|

zelenazupynka

Ініціативна група молодих людей розробляє проект реконструкції зупинки на вул. Дорошенка у «зелену», аналогів якій в Україні немає.Про це Львівському порталу повідомиил у прес-службі Львівської міської ради.

Зараз активісти починають збирати дозволи на будівництво та працюють над технічними моментами: архітектор розробив проект реконструкції та 3D-візуалізацію.

Соціальний проект «Зелена зупинка» є кроком до боротьби із зміною клімату та покращення добробуту громади міста. Також він покликаний популяризувати технології еко-будівництва, адже це поштовх до створення так званих садів на дахах будівель Львова.

«Коли молоді люди звернулись до нас, було багато різних пропозицій щодо того, що з природоохоронних заходів можна зробити у Львові, – розповідає начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка.

За його словами, одну з центральних вулиць обрали тому, що саме вони найбільше потерпають від тих глобальних змін клімату, в час яких ми живемо, адже там менше зелені, ніж в інших районах, і більше бруківки й асфальту.

Як розповідає сама координатор проекту Анастасія Рудич, ця ідея є унікальною, бо в Україні поки не існує жодної такої зупинки. Відтак, після створення першої, зупинятись не планують: на черзі – будівництво цілої мережі зелених зупинок.

«Цей проект є дуже перспективним, оскільки і у Львові, і в Україні загалом, не найкраща екологічна ситуація. До того ж необхідно враховувати глобальні зміни клімату. Ми повинні постійно боротися з цими проблемами», – відзначає Анастасія Рудич.

Приблизний мінімальний бюджет проекту реконструкції зупинки становить 20 000 грн, які необхідні для купівлі матеріалів, виконання монтажних робіт, встановлення інформаційних стендів та сонячних батарей для енергоефективності зупинки.

За словами учасників проекту, від зеленої зупинки львів’яни матимуть соціальні, екологічні та економічні вигоди.

«Намагаючись вкластись у мінімальні витрати, ми вирішили не будувати нову зупинку, а просто укріпити стару, задня стінка якої, до речі, є розбитою. Старий дах демонтуємо, встановимо додаткові опори, запроектуємо злив зайвої води. Площа даху, на якому розмістяться рослини, складає 7 м2. Поверх конструкції вкладається нове перекриття», – додають координатори проекту.

Очікувати на початок будівництва «зеленої зупинки» можна одразу ж після отримання всіх необхідних дозволів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *