ОСТАННІ НОВИНИ

Збірна України U-20 розгромила американців і пробилась в 1/8 фіналу Чемпіонату світу

|

Збірна України U-20 у заключному поєдинку групового етапу на чемпіонаті світу у Новій Зеландії переконливо переграла однолітків із США з рахунком 3:0. Таким чином українські футболісти вийшли в плей-офф Чемпіонату світу з першого місця групи А. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ФФУ.
Вже на п’ятій хвилині підопічні Олександра Петракова ледве не відкрили рахунок: кіпер Закарі Стеффен не без труднощів упорався з потужним пострілом Владислава Кабаєва з лінії карного майданчика. Американців цілком влаштовувала нічия, котра гарантовано залишала їх на першій сходинці, тож, мабуть не дивно, що номінальні гості зі старту не поспішали йти вперед, надаючи можливість нашим показати свої атакуючі здібності.

Загалом  в першому таймі збірна України виглядала цілісніше, наполегливіше й частіше загрожувала чужим воротам. Можна згадати не тільки дальні «постріли» Віктора Коваленка та Ігоря Харатіна, а й дві спроби Артема Бєсєдіна, котрий завдавав ударів з досить близької відстані.

Свого «синьо-жовті» досягли на початку другого тайму. Це Коваленко, через якого звично й розвивала атаки наша команда, змусив опонента порушити правила, а потім сам і реалізував штрафний, перекинувши стінку й спрямувавши м’яча в правий нижній від Стеффена кут.

Однак не встигнувши як слід порадіти успіху, наша команда дозволила американцям провести стрімку атаку лівим флангом, що закінчилася призначенням пенальті. Пенальті дуже сумнівним, адже Павло Полегенько начебто й не торкався Джордана Аллена. Але як би там не було, Сарнавський Емерсону Хіндману відзначитися з «позначки» не дозволив, чим лише надихнув партнерів подальші подвиги й змусив нервувати суперників.

У американському захисті почали з’являтися розриви, і українці з готовністю використовували можливості для організації контратак. А таких було досить багато. Аби вбити інтригу, вистачило й двох реалізованих. Обидва рази крапку ставив той таки Коваленко, спочатку замкнувши простріл Едуарда Соболя, а потім використавши своєчасний пас Бєсєдіна. Таким чином в активі хавбека «Шахтаря», який цього вечора вибухнув хет-триком, вже п’ять голів на світовій першості. Поки він – найкращий бомбардир турніру.

Збірна України залишатиметься в Окленді й саме тут 10 червня проводитиме свій матч у рамках 1/8 фіналу.

Україна – США – 3:0
Гол: Коваленко (56, 74, 79).
На 59-й хвилині Хіндман не реалізував пенальті (воротар).
США: Стеффен, Мур, Картер-Вікерс, Палмер-Браун, Дельгадо (Сонора, 60), Перрі-Акоста, Аллен (Рубін, 67), Хіндман (Донован, 84), Зелалем, Джемісон, Арріола.
Україна: Сарнавський, Полегенько, Качараба, Бурда, Соболь, Харатін, Чумак (Габелок, 80), Лучкевич, Коваленко (Ткачук, 87), Кабаєв, Бєсєдін (Яремчук, 85).
Попередження: Ткачук (90) – Дельгадо (22), Акоста (41), Аллен (65).

Фото: football24.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *