ОСТАННІ НОВИНИ

Як ЛКП «Лев» перетворюється у собачий рай

|

лкп лев

Півтора тижні тому в приміщеннях ЛКП «Лев»  розпочали проведення масштабних ремонтних робіт. Відтак, тут повністю замінили дах, зараз розпочали демонтаж вольєрів та підлоги й кардинально оновлюють карантинні приміщення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Завершити ремонтні роботи планують до кінця літа. Окрім цього, директор ЛКП продовжує втілювати в життя нову стратегію розвитку.

лкп лев1

«Карантин – це наше найважливіше приміщення, яке, однак, завжди було в найгіршому стані. Це місце перетримки собак, які потрапляють до нас із вулиці та повинні пройти інкубаційний період, під час якого можуть проявитись ті чи інші захворювання. Там навіть немає каналізації. Зараз ми це все кардинально змінюємо», – підкреслює Олег Мацех.

лкп лев 2

Сьогодні у колишньому притулку вже повністю замінили дах та почали демонтаж старих вольєрів, які стоять уже 50 років. У рамках проведення кардинальних ремонтних робіт почали прорубувати двері. Після того, як завершать з карантинними приміщеннями, перейдуть до лікарні. Як зазначає Олег Мацех, також на порядку денному – зробити каналізаційний відвід з вольєрів.

Крім того, в карантинних приміщеннях з’являться душові для персоналу, кухня тощо. Паралельно розпочинають ремонт в лікарні, де зараз розміщується ветеринарно-стерилізаційний центр. Відтак, тут планують зробити одну з найкращих лікарень Львова як за обладнанням, так і за фаховим рівнем лікарів. Спеціалізуватимуться, у першу чергу, на стерилізації.

лкп лев 3

«Намагатимемось, щоб це була найдешевша, найшвидша та найякісніша стерилізація у місті», – зазначає керівник ЛКП.

Центр працюватимене лише у напрямку безпритульних тварин, що є його основною функцією, а налагодить роботу з домашніми тваринами. Однак, усі ці процеси буде чітко розділено.

«Для центру ті мешканці, які будуть тут стерилізувати чи лікувати своїх домашніх тварин, будуть додатковою мотивацією, адже усі кошти, які вони тут залишать, підуть на допомогу безпритульним тваринам», – зазначає Олег Мацех.

лкп лев 4

Працює ЛКП тепер з 8 ранку до 8 вчора, без вихідних та обіду. Штат охоплює 4 доглядальники, 2 ветеринари, 2 фельдшери і 2 бригади – водій та ловець, які виїжджають на виклики.

Окрім того, як зазначає Олег Мацех, львівська компанія «Кормотех» взяла на себе забезпечення собак підприємства сухим кормом.

Планових відловів наразі не проводять – виїжджають лише у випадках покусів чи в інших критичних ситуаціях, на які надходять скарги мешканців. Однак обіцяють – після тотальних ремонтів знову вийдуть на рівень 5-10 відловлених і стерилізованих, у подальшому – прилаштованих, собак на день.

Керівник ЛКП підкреслює: ремонти – речі видимі. Та що більш важливо – зміна самої системи, над чим новий штат зараз активно працює.

Нагадаємо, що міська рада нещодавно затвердила «Проект регулювання чисельності тварин у місті Львові на 2015- 2020 рр.».

Фото: Юлія Лучко, «НП».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *