ОСТАННІ НОВИНИ

У Парку культури буде перший у Львові майданчик для вигулу собак

|

вигул

Ініціатива Dog-Friendly City активно працює над питаннями добробуту чотирилапих у Львові, зокрема над такими проблемами нашого міста. Про це Львівському порталу повідомили  прес-службі Львівської міської ради.

Серед таких питань:

  • відсутність облаштованих тренувальних та вигульних майданчиків для собак;
  • популяризація культури прибирання за собаками, відповідно до європейських норм;
  • популяризація ідентифікації тварин: жетони, чіпування.

Оскільки у Львові немає жодного спеціалізованого майданчика для собак, це питання є найважливішим. Проектна група розробляє типові проекти вигульних і тренувальних майданчиків для нашого міста і сподівається, що влада міста почне їх встановлювати вже з наступного року у різних районах міста.

Після серії переговорів з місцевими адміністраціями було отримано дозвіл на облаштування такого майданчика в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

«Парк культури – зелена відпочинкова локація у центральній частині міста, де кожен може знайти щось для себе: атракціони для дорослих і дітей, фестивалі, пікніки, майстер-класи, спортивний розвиток, спокійний відпочинок тощо. Щотижня парк відвідує близько 10 000 мешканців. Зараз парк активно оновлюється, спеціалісти працюють над розробленням проекту його розвитку. А тим часом у парку починають встановлювати спортивний та дитячий майданчики, відновлюють автомістечко з вивчення правил дорожнього руху для дітей та розробляють проект оновлення літньої естради. Також не забуваємо і про наших менших друзів – у парку буде облаштований майданчик для вигулу та дресирування собак», – розповідає Богдан Цюваник, адміністратор Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Переваги цього рішення відчують як власники собак, так і відвідувачі парку. Собаки потребують безпечного простору для вільного вигулу, саме тому майданчик буде огороджено. Окрім того, його частину буде відведено для тренувань. Завдяки снарядам для аджиліті, песики зможуть отримати саме такий рівень фізичної активності, як того вимагає їх порода, фізичний стан і характер. Чим більше тренована собака, тим більше вона керована та слухняна.

Пілотний проект майданчика планується втілювати у життя за сприяння спонсорів, меценатів. Також проектна група бере участь в еко-конкурсі та збирає кошти на краудфандингових платформах.

Зі створенням майданчика для собак, Парк культури отримає додаткову атракцію: на майданчику будуть проводитись виставки, змагання з собачих видів спорту (а їх налічується понад 50), різноманітні конкурси.

Ще однією метою проектної команди є підвищення соціальної відповідальності власників собак. Один з принципів відповідального вигулу – прибирання за собаками на прогулянках. Це просте правило з успіхом виконується за кордоном, і саме такі норми ми повинні впроваджувати і у нашому суспільстві. Окрім популяризації самого принципу, проектна група планує встановити у Львові спеціальні станції для прибирання: комплекс, що складається з інформаційної таблички, боксу з пакетами і смітника. Ці станції слугуватимуть нагадуванням для собачників про необхідність прибирати та забезпечуватимуть їх пакетами.

Другим принципом є ідентифікація свого улюбленця. Тут в нагоді стануть жетони, що кріпляться до ошийника, а також підшкірні транспондери (чіпи). Це надзвичайно важливий прояв любові господаря до свого чотирилапого, адже це може допомогти йому повернутись додому. Загалом, така форма піклування про домашніх улюбленців сприятиме зменшенню кількості собак, що губляться в місті та згодом стають безпритульними.

Нагадаємо, Львівський портал раніше повідомляв, що у львівських парках почнуть облаштовувати території для вигулу собак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *