ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія видаватиме українцям візи на 5 років за спрощеними умовами

|

віза

Чеська республіка прийняла односторонні заходи щодо подальшого спрощення візової процедури для громадян України, йдеться у листі завідувача Консульським відділом Павла Пешека, адресованого кореспонденту ZN.UA.

“За умови надання копій попередніх використаних віз (хоча б одна одноразова короткострокова віза, видана будь-якою країною шенгенської зони) заявник може подати заяву на багаторазову короткострокову шенгенську візу терміном на один рік”, – йдеться в листі.

Також повідомляється, що використана багаторазова віза на один рік дає можливість подати заяву на візу терміном на 2 роки, і термін наступної візи вже може становити 5 років.

Виходячи з практики Консульського відділу в Києві при прийнятті рішення про надання багаторазової візи, в більшості таких випадків (до 90%) громадянам надаються мультивізи мінімально строком на 1 рік, і нерідко з більш тривалим терміном до 5 років.

У Консульському відділі в Києві практично не використовується практика надання короткострокових багаторазових віз із скороченим терміном. Таку політику проводить також сусідня Словаччина.

Консульства в Києві та Ужгороді набагато частіше, ніж польські, видають п’ятирічні візи громадянам України з позитивною візовою історією. Після першої поїздки в країну, яка видала п’ятирічну візу (Чехію або Словаччину) власник цієї мультивізи може протягом строку її відвідати всі країни Шенгенської зони, в тому числі і Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *