ОСТАННІ НОВИНИ

За рік споживчі ціни зросли на 60%

|

У квітні інфляція знову прискорилася. Споживчі ціни збільшилися на 14% за місяць і понад 60% за рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД).

86

За даними аналітичного дослідження «Економічні тенденції та прогноз на 2015 – 2017 роки», основним чинником зростання цін у квітні було різке підвищення тарифів на газ для домогосподарств. Тарифи на газ збільшили в п’ять з половиною разів, що призвело до понад дворазового подорожчання послуг із обслуговування житла загалом.

«Харчі також подорожчали відчутно, проте набагато менше, ніж у березні. У середньому ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 4,4%. Водночас на деякі види товарів та послуг ціни знизилися. Зокрема подешевшало паливо і транспортні засоби, а також деякі харчі (у тому числі цукор та яйця)», – йдеться у повідомленні.

Упродовж наступних місяців інфляція має уповільнюватись. Проте в цілому за рік зростання цін буде рекордним. За прогнозом МЦПД, у грудні 2015 року ціни будуть майже в півтора разу вищими, ніж у грудні 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *