ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові святкуватимуть Велодень. Центр міста знову перекриють

|

Вже цієї суботи у Львові відбудеться Всеукраїнський Велодень – масштабна вже традиційна акція на підтримку велосипеда як повноцінного транспорту для міста. Цьогоріч він не обмежиться велопробігом – буде також Велопікнік в Парку Культури та Велокіно в Львівському кіноцентрі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Учасники акції виступатимуть за створення належних, комфортних та безпечних умов для їзди велосипедом в місті.

unnamedДо участі у велозаїзді запрошують усіх охочих будь-якого віку та статі. Організатори підкреслюють: він показовий – це не змагання на швидкість.

«Велосипед – це не тільки спорт, тож Велодень – не спортивний захід. Приїдьте в джинсах, шортах, сукнях чи спідницях, у своєму повсякденному одязі. Закликаємо всіх не одягати спортивний чи спеціальний велосипедний одяг! У нас амбітна мета – зібрати найбільшу кількість велосипедистів в одному місці у Львові. Якщо у Вас є велосипед, беріть його та приїжджайте на Велодень. Це також чудова нагода долучитись до велоспільноти Львова. Що більше людей їздитиме велосипедом у нашому місті, то більше розбудовуватимуть велоінфраструктуру, а Львів ставатиме зручнішим і безпечнішим для велосипедистів та усіх його мешканців», – зазначають організатори події.

Як додають організатори події, згідно з дослідженнями, 18% мешканців Львова мають велосипед, а це понад 130 000 осіб. З них щоденно користується ним близько 3000.

unnamed (1)Програма

10.30 – збір учасників заїзду біля Оперного театру

11.00 – старт заїзду вулицями міста

Маршрут:

проспект Свободи – проспект Шевченка – вул. Саксаганського – площа Петрушевича – вул. Зелена – вул. Сихівська – проспект Червоної Калини – вул. Хуторівка – вул. Наукова – вул. Кульпарківська – вул. Антоновича – пл. Митрополита Андрея – вул. Сєченова – вул. Городоцька – проспект Свободи.

Колону супроводжуватиме ДАІ.

13.30 – велопікнік в Парку Культури: вулична їжа, dj’s, ігри (вхід вільний)

19.00 – кінопоказ про велосипеди, LvivFilmCenter, вул. Володимира Великого, 14а (вартість квитків 25грн.)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *