ОСТАННІ НОВИНИ

На Alfa Jazz Fest 2015 виступатимуть музиканти, які зібрали майже 60 статуеток Grammy

|

альфа джаз

З 25 до 29 червня 2015 року у Львові відбудеться ювілейний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Вп’яте на трьох сценах в центрі Львова виступатимуть кращі джазові виконавці США, Європи та України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На сцені цьогорічного Alfa Jazz Fest зберуть зірки зі всього світу.

Серед хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2015 легендарний джазовий гітарист Джордж Бенсон, відомий кубинський музикант Пакіто Д’Рівера, молода і харизматична японська піаністка Хіромі, яка виступить у Львові в складі свого найвідомішого проекту The Trio разом з не менш знаменитими партнерами – басистом Ентоні Джексоном і барабанщиком Саймоном Філліпсом, екс-партнери Майлза Дейвіса гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс вийдуть на сцені в складі супергрупи The Mike Stern/Bill Evans Band, участь в якій беруть басист Том Кеннеді та барабанщик Стів Сміт. Найбільш очікуваними для шанувальників джазу стануть виступи живих легенд імпровізаційної музики – піаніста і клавішника Хербі Хенкока, а також саксофоніста Вейна Шортера, який виступить в Україні вперше в складі Wayne Shorter Quartet – найкращої, на думку багатьох провідних джазових критиків, сучасної акустичної джазової групи. ЇЇ учасниками також є піаніст Даніло Перес, контрабасист Джон Патітуччі і барабанщик Браян Блейд.

«Фестиваль має бути цікавим, адже цього року, попри важку ситуацію в країні, склад учасників такий можливо тому, що це маленький ювілей. Музиканти різні, багато з них будуть вперше в Україні, сподіваємось, що наш Фестиваль пройде на високому рівні як і в попередні  роки», – сказав Олексій Коган, творчий куратор AlfaJazzFest

Не випадково в такий період історії України її одночасно відвідають Вейн Шортер та Хербі Хенкок – двоє засновників та членів правління Міжнародного комітету артистів за мир (ICAP). В своєму зверненні, написаному спеціально для української публіки, володар премії Grammy за особливий вклад в розвиток музики Вейн Шортер говорить, що їде в Україну для того, аби підтримати нашу країну в такий непростий час.

Цього літа на фестивалі буде представлена широка географія учасників фестивалю, вперше виступить така кількість представників Великобританії, познайомлять публіку зі своєю творчістю представники Німеччини, Австрії, Франції, Польщі, Куби, Японії, Швеції. Традиційно велика кількість музикантів приїде з «батьківщини джазу» – Сполучених Штатів Америки.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *