ОСТАННІ НОВИНИ

Зумисних неправдивих нарахувань за газ ми не виявили – представник «Львівгазу»

|

Володимир Король

ПАТ «Львівгаз» пояснило ситуацію, яка склалася довкола нарахувань за спожитий газ населенням у березні і квітні. Сьогодні, 26 травня, на прес-конференції перший заступник голови правління «Львівгазу» Володимир Король заявив, що випадків зумисних неправдивих нарахувань підприємство не виявило, передає кореспондент Львівського порталу.

«Випадків злісних некоректних нарахувань ми не виявили. Це не вигідно ні нашим контролерам, ні підприємству в цілому. Ви ж бачили ціну газу – покажіть, де є зацікавленість «Львівгазу», щоб людям більше нарахувати? Чи контролер. Навіщо йому свідомо це робити? Він за це премії не отримує», – заявив В.Король.

Неточності в розрахунках представник Товариства пояснив невідповідністю даних показників лічильників, якими оперувало підприємство, до даних, з якими після отримання квитанцій звернулися споживачі. У зв’язку з цим працівники «Львівгазу» попросили споживачів своєчасно повідомляти показники своїх лічильників за допомогою номера телефону, вказаного на квитанції, або ж в електронному вигляді – через сайт підприємства.

Начальник Пустомитівського управління з експлуатації газового господарства ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович повідомив, що до усіх споживачів, які звернулися із заявами про некоректні нарахування, виїжджають працівники підприємства для уточнення показників лічильників.

«Ми виїжджаємо на місце, звіряємо показники і вносимо зміни в частині об’єму газу, спожитого в березні. Тому не можна говорити, що до об’єму газу, спожитого в березні, застосовували ціни квітня. Ми просто привели цей об’єм до реального показника. Бо в когось він був достовірним, у когось більшим, а в когось навіть меншим», – прокоментував Ю.Войсович.

Нагадаємо, у травні споживачі Львівської області почали отримувати платіжки за спожитий газ із новою ціною (з 1 квітня 2015 року НКРЕКП збільшила вартість газу для населення у шість разів). Значна кількість людей почала звертатися у ПАТ «Львівгаз» із заявами щодо некоректних нарахувань за березень-квітень.

Відповідно до постанови НКРЕКП відтепер вартість природного газу буде єдиною для усіх споживачів і становитиме 7,188 грн/м.куб. Окрім того, для споживачів, які використовують газ для опалення, встановлено пільгову ціну 3,6 грн./м.куб. Однак, ця ціна діє лише на обсяг до 200 м. куб/місяць і лише в період від 1 жовтня до 30 квітня.

Фото: lv.20minut.ua

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *