ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудуться незвичайні змагання на автомобілях

|

гонки

На початку літа, 6-7 червня на стадіоні «Арена-Львів» стартує перший з чотирьох етапів чемпіонату України з досить нового для України виду спорту – дріфтингу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Дріфтинг – це особливий вид змагань з водіння автомобіля у керованому заносі.

Боротьба  українських майстрів бічного заносу за звання чемпіону України з дріфтингу 2015 року обіцяє бути не менш гарячою, ніж та, що відбувається на японських чи американських відомих дріфтових трасах.

«На «Арені Львів» буде походити перший етап Чемпіонату України з дріфтингу. Дуже раді, що Львів нас так добре прийняв. Маємо надію, що даний етап, на який планують приїхати спортсмени з України, СНД та Європи, пройде дуже добре. Автоспорт – досить небезпечний вид спорту, і тому безпека для нас стоїть на першому місці. Тому ми з командою стадіону забезпечимо якнайкраще проведення заходу», – зазначив Андрій Гальчинський, голова комітету Автомобільної федерації України з дріфтингу.

«Незадовго до відкриття чемпіонату стартує традиційний для змагань парад учасників. Центральними вулицями мальовничого Львову проїдуть яскраво-обклеєні спортивні авто зі стягами чемпіонату та спонсорів. Цьогоріч потужні дріфт-кари повезуть по місту бійців з АТО, в знак підтримки військових на Сході України.

Чемпіонат відбуватиметься два дні поспіль: 6 червня розпочнуться тренування та кваліфікаційні заїзди, 7 червня присвячене безпосередньо змаганням. Причому тренувальний день, зазвичай, проходить не мнеш яскраво, ніж день змагань – пілоти знайомляться з трасою, сміливо експериментують, демонструють максимальні потужності і розбивають машини.

В день змагань, на відкритті чемпіонату та перед заїздами для глядачів виступатимуть стантрайдери – майстри трюкової їзди на мотоциклах. Далі розпочинається час потужних дріфтових машин. Понад 25 кращих пілотів з України, СНД та країн Європейського союзу продемонструють майстерність проходження дистанції в дріфтингу та спалять близько сотні гумових покришок. Професійний близький та видовищний дріфт, океан емоцій, надзвичайні можливості авто та безперечна майстерність пілотів не залишать байдужим жодного з глядачів, що зберуться на «Арені Львів».

Окрім змагань, фанатів дріфтингу чекають: вільний вхід у парк-сервіс, де можна познайомитися, сфотографуватися та взяти автограф у пілотів, роздивитись поближче дріфт-кари, придбати пам’ятні подарунки, переглянути виставку автотоварів. Глядачів чекають різноманітні конкурси та розіграші із призами і подарунками. Для повноти вражень під кінець змагань усі охочі зможуть взяти участь у так званому «дріфт-таксі», щоб особисто відчути увесь неймовірний драйв із середини дріфтової машини», – розповіли організатори.

Змагання розпочнуться 7 червня об 11.00 годині  та триватимуть до 18.00 години. А тренування учасників можна буде побачити протягом попереднього дня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *