ОСТАННІ НОВИНИ

У боротьбі з окупантами РФ загинуло вже 63 прикордонники

|

Від початку війни з окупантами на сході України, надів терористичних угрупувань загинуло 63 прикордонника, а ще 382 військовослужбовці зазнали поранень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

2

Вже понад рік підрозділи Державної прикордонної служби України здійснюють охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За мужність та героїзм під час виконання обов’язків в зоні АТО протягом 2014 – 2015 років державними нагородами були відзначені 576 прикордонників, з яких 62 посмертно. Орденами «За мужність» були нагороджені 145 прикордонників, 27 військовослужбовців відзначені орденом «Богдана Хмельницького» та 2 – орденом «Данила Галицького». Крім того медалями «За військову службу», «Захиснику Вітчизни», «За бездоганну службу» нагороджено 402 прикордонники. Ще 1813 охоронців кордону отримали відомчі відзнаки.

Від початку антитерористичної операції на сході нашої країни статус учасника бойових дій отримали 6674 військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

Також членам сімей та батькам загиблих прикордонників на сході нашої країни виплачено 35 мільйонів 931 тисячу гривень матеріальної допомоги та вручено ключі від житла сім’ям 11 загиблих прикордонників та двом тяжко пораненим.

Ілюстрація: ФБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *