ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував концесійний конкурс на будівництво автобану «Львів – Краковець»

|

Сьогодні, 26 травня, стартував перший у дорожній галузі концесійний конкурс на будівництво, подальшу експлуатацію та утримання нової автомобільної дороги Львів – Краковець. Термін дії концесії становитиме 49 років. Загальна протяжність автодороги – 84,4 кілометра. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Автобан

Оголошення відповідного змісту опубліковано у провідних держаних друкованих виданнях України, а також на офіційних веб-сайтах центральних органів державної влади, що долучені до його реалізації.

«Починаючи від сьогодні й до 11 години 24 липня 2015 року всі зацікавлені компанії, котрі є резидентами або нерезидентами України, потенційно відповідають вимогам до учасників концесійного конкурсу, а також бажають виступити інвестором пілотного проекту, повинні направити на розгляд конкурсної комісії заявку на участь, складену за отриманою в Укравтодорі інструкцією», – прокоментувала початок відбору начальник відділу міжнародного співробітництва та інвестицій Державного агентства автомобільних доріг України Терезія Бабич.

За її словами, повідомлення претендентів про допущення чи недопущення до участі, а також запрошення їх до подачі конкурсних пропозицій за графіком проведення конкурсу відбудеться вже на початку вересня.

На вимогу норм українського законодавства концесійний конкурс триватиме близько 8 місяців, а отже визначення та оприлюднення переможця відбудеться не раніше січня 2016 року, після чого буде розпочато процес узгодження концесійного договору, його підписання, а також фінансове закриття, тобто залучення концесіонером коштів у необхідному обсязі у встановлений строк.

«За результатами оцінки ступеню зацікавленості потенційних інвесторів, проведеної Укравтодором напередодні конкурсу, бажання взяти участь у будівництві першої концесійної дороги в Україні уже висловили вісім провідних компаній. Більша їх частина – з Європи та дальнього зарубіжжя, проте мали місце листи і від вітчизняних підприємств», – деталізувала підсумки передконкурсної інформаційної кампанії Терезія Бабич.

Нова концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів – Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Корчова – Краковець» зі Львовом, що розташовані на міжнародному коридорі TEМ-T III (Дрезден – Вроцлав – Львів – Київ). Траса оминатиме населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *