ОСТАННІ НОВИНИ

Руслана виконала повстанське танго та зачитала вірша з окопу

|

Руслана виступила на сцені Львівського оперного театру у історично-музичному перформенсі «Ремінісценції.UA» балету «Життя». Спеціально для виступу Руслана підготувала повстанське танго, написане ще в минулому столітті та доповнила його віршем солдату з окопів АТО. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

14

Співачка радо прийняла участь у проекті «Ремінісценції.UA», щоб разом з організаторами розповісти про те, як русифікували і нищили українську культуру протягом останніх трьох століть. Руслана виконала пісню «Аркан», реквієм-баладу «Ти ще відкриєш очі» і закінчила свій виступ Гімном України.

Як відомо з 1998 року і до сьогодні балет «Життя» працює з Русланою і бере участь в усіх її концертах, одночасно виступаючи як самостійний танцювальний колектив. У танцях балет «Життя» відтворив десять найтрагічніших історій української інтелігенції за останніх триста років, серед яких трагічні події 30-х років, які відбулися з духовним-культурним поколінням «Розстріляне відродження».

«Я почала звертатися до того, що хлопці пишуть безпосередньо в окопах, в АТО. Просто аматорські тексти і знайшла винятковий вірш «Я вмер, бо так треба». Він мене так вразив!», – розповіла про історію зачитаного вірша Руслана.

Фото та відео від прес-служби співачки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *