ОСТАННІ НОВИНИ

На Містобудівній раді погодили «транспортну» концепцію проекту реконструкції пл. св. Юра

|

Сьогодні в міській раді відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради, під час якого обговорили транспортні питання, пов’язані з реконструкцією скверу та пл. св. Юра. Відтак, група авторів проекту представила нову концепцію, з урахуванням усіх зауважень, які були озвучені під час засідання архітектурно-містобудівної ради минулого тижня. Учасники містобудівної ради обговорили усі «транспортні» питання та майже одноголосно підтримали транспортну концепцію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Сьогодні ми розглядали найкритичніше питання – це транспортне питання, вирішення транспортної логістики на пл. св. Юра, а також зміна руху. Фактично, вся Рада дійшла до висновку, що формування питання треба ставити, як «концепція вирішення транспортного питання». Усі з цим одноголосно погодились. Як і минулого засідання, в принципі, радикально погляди не різнились. Фактично, на сьогоднішній день ми можемо неофіційно сформувати усі містобудівні умови та обмеження для проекту. Вони обговорені, озвучені, ні у кого вони не викликають сумнівів. Єдине питання, на якому ми зупинились – фінальний містобудівний розрахунок з більш багатою графічною частиною, з самим постаментом пам’ятника. Але це та остання річ, яка насправді носить абсолютно авторський характер. Думаю, це навіть не буде виноситись на голосування, бо мусить бути довіра до авторів, які виграли конкурсний проект», – розповів Юліан Чаплінський.

«Сьогоднішня містобудівна рада є продовженням попередньої містобудівної ради, де для розробників концепції реконструкції площі і встановлення пам’ятника було дано відповідні доручення. Зокрема, врахувати побажання ради щодо встановлення самого пам’ятника. Йшла мова про те, аби трохи його змістити з осі. А також з’єднати вулицю Озаркевича. Питання, яке піднімається завжди, – це впорядкування самої площі і пошук додаткових резервів, щоб покращити ситуацію з існуючим сквером. Ми це опрацювали і сьогодні представили. Також відкориговано транспортну схему, яка в результаті дає покращення дуже багатьох моментів. Перш за все, об’єднання з вул Озаркевича, звуження об’їзної дороги з 4 до 2 полос. При цьому, ми не втрачаємо пропускної якості дороги. Радою сьогодні було підтримано концепцію самої схеми. Рекомендовано також звернути увагу на автостоянку, яку попередня Рада рекомендувала зняти, зараз знову появились дискусії. Ми постараємось максимально врахувати сьогоднішні побажання і зауваження.

І містобудівна рада, і Спілка архітекторів, коли мова йде про розміщення пам’ятника, делегує це питання на авторів проекту. Звісно, автори проекту давно визначились із встановленням пам’ятника. Однак, на попередньому засіданні містобудівної ради було висловлено ряд побажань, на які ми звернули увагу. Ми ці побажання врахували, вважаємо, що це суттєво не впливає на саму концепцію,на  місце розміщення пам’ятника. Мова йде про зміщення в радіусі 2-4 м.

Ми будемо очікувати, з врахуванням рекомендацій містобудівної ради, містобудівні умови та обмеження, щоб ми могли приступити до юридичного оформлення документів. Відповідно, паралельно направити їх на державні органи для узгодження. Хоча попередньо ми працювали і маємо усне узгодження. Сьогоднішній документ дасть нам можливість зробити паперові, юридичні документи, винести на експертизу і приступити до реалізації цих робіт. Часу обмаль, але ми бачимо, як це можна реалізувати у будівельному плані», – розповів Ігор Кузьмак, один з представників авторської групи проекту.

Під час засідання Ради один із авторів проекту Ігор Кузьмак зазначив, що за рахунок прийняття правильних рішень вдається суттєво здешевити сам проект. За попередніми підрахунками, проект коштуватиме 29,8 млн грн.

На містобудівній раді також обговорили можливість курсування на певному відтинку дороги електротранспорту з відповідними акумуляторами, що б дало змогу не використовувати дуги та не розміщувати контактну мережу.

«Ми будемо покращувати екологічний стан цього мікрорайону за рахунок того, що ми рекомендуємо ввести там рух електротранспорту – електроавтобусів, електротролейбусів. Як часто буває у Європі, що контактний електротранспорт рухається до певної межі, потім дуги опускаються і на певному відрізку ці дуги автоматично включаються і рух продовжується. Все це покращить нам екологію, якість дорожнього руху», – додав Ігор Кузьмак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *