ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських митців запрошують на фестиваль медіа-мистецтв

|

unnamed (8)

Медіа-платформа М3 започатковує новий арт-проект, що має на меті актуалізувати практики медіа-мистецтва у Львові. Протягом двох днів заходи фестивалю відбуватимуться на 5 різних локаціях – Перша Львівська Медіатека, галерея «Щось Цікаве», галерея Гері Боумена, Галерея ЛНАМ, Фабрика повидла. В програмі заходів інсталяції, перформанси, відео-арт, фотовиставки від 15 українських та європейських медіа художників. Про це Львівському порталу повідомили організатори фестивалю.

Події будуть супроводжуватися показами короткометражного кіно з Франції, Іспанії, США, Туреччини, Арабських Еміратів, України та інших. Початком Фестивалю стане показ анімаційних стрічок на Фабриці Повидла у рамках відкриття Urban Exploration Art Center 5 червня.

За словами куратора Відкритого архіву українського медіа-арту Яніни Пруденко, медіа-мистецтво – досить нова форма сучасного мистецтва для України, що починає зароджуватися на межі кінця 1980-х – початку 1990-х.

«До сьогодні цей вид мистецтва розвивається досить кволо, оскільки ми не є країною, де розвиваються нові технології, а галереї, музеї та приватні колекціонери до цього часу дуже неохоче йдуть на контакт з медіа артом. Фестивалі, присвячені медіа-мистецтву – це важлива рушійна сила, що популяризує цю нову форму мистецтва та дозволяє зібратися хай на короткий час на одному майданчику теоретикам та практикам медіа-арту з усієї України», – розповідає Я. Пруденко.

Фестиваль медіа мистецтв [First Bite] – це відповідь на запитання про медіа-мистецтво як таке, його створення та авторів. Це спосіб інтегрувати цей вид мистецтва у суспільство так, як у свій час інтегрувалася сучасна музика та кіно.

«Під час фестивалю ми відходимо від теми війни, минулорічних подій та всього, що сьогодні можна почути по телевізору і прочитати у стрічках соціальних медіа. Одночасно ми акцентуємо увагу на інших речах: на питаннях руху, кольору, звуку тощо. Ми не шукаємо відповідей на ці запитання, а радше провокуємо дискусію, до якої запрошуємо долучитися всіх бажаючих», – додала Я. Пруденко.

Квитки на фестиваль можна придбати  з 23 травня за адресою: вул. Лесі Українки,18 – The Room Wine Bar  Вартість квитка на 2 дні на всі події Фестивалю – всього 80,00 грн. Абонемент на 1 день– 45,00 грн. Ціна окремої події – 25,00 грн.

Фото: організаторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *