ОСТАННІ НОВИНИ

Пошуки тіл зі збитого над Донеччиною лайнера Malaysia Airlines завершено

|

На Донеччині закінчилася пошукова операція тіл загиблих в результаті катастрофи літака Malaysia Airlines MH17. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра України.

Members of the recovery team work at the site where the downed Malaysia Airlines flight MH17 crashed near the village of Rozsypne

За результатами засідання Міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН-17 авіакомпанії Malaysia Airlines, з розслідування причин авіакатастрофи літака Боїнг-777-200, що сталася 17 липня 2014 р. у Донецькій області, Геннадій Зубко повідомив, що пошукова операція тіл загиблих в результаті катастрофи літака MH17 закінчилася.

За словами віце-прем’єра Геннадія Зубка, на Донеччині завершився пошуковий етап збитого пасажирського лайнера, але авіаційне і кримінальне розслідування триватимуть.

«Було знайдено 297 тіл і 295 з них ідентифіковано. Ці тіла доправлені в Нідерланди. Фактично вважається, знайденими всі загиблі, але до кінця немає можливості ідентифікувати усіх. Результати ідентифікації за ДНК будуть завершені 1 липня, а останки тіл повністю передадуть у Нідерланди 1 серпня 2015 року», – зазначив він.

Голова міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН-17 Пітер Алберсберг відмітив та подякував за високу організацію з боку Урядової Комісії та високу професійність представників СБУ, міністерства оборони, ДСНС, авіаційної служби та МЗС.

Віце-прем’єр-міністр України повідомив, що за час розслідування було проведено 2600 досліджень, в яких були задіяні більше 900 офіцерів. Також він подякував представникам ОБСЄ за підтримку і допомогу у проведенні розслідування.

Водночас Геннадій Зубко повідомив, що в Нідерланди вже було доправлено 24 вантажівки з уламками літака, з якими проводитимуться експертизи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *