ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні розвиватимуться Індустріальні парки

|

Вчора, 20 травня, відбувся круглий стіл на тему «Індустріальні парки – нові можливості для розвитку економіки України». Про це Львівському порталу повідомила прес-служба народного депутата України Михайла Хміля.

У рамках круглого столу, який зібрав під одним дахом народних депутатів, представників міністерств, міських голів, підприємців та голів проектних організацій (в тому числі з Словаччини та Польщі), презентували резолюцію, в якій учасники заходу звернулися до Президента України, ВРУ й виконавчих органів перейти від декларацій до реальної державної підтримки створення необхідної інвестиційної інфраструктури для успішного функціонування індустріальних парків.

З вітальним словом до учасників звернувся Михайло Хміль, народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, Голова Спостережної Ради АІНПУ.

«Важливість індустріальних парків демонструє той приклад, що цим шляхом розвитку промисловості пішла Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина, Латвія, Туреччина та інші розвинуті держави. А значить, індустріальні парки – це правильний шлях і світовий трен.

Ключове наше завдання, як людей проукраїнських та відповідальних – сформувати таку концепцію, щоб інвестори були зацікавлені вкладати гроші та приходити в Україну. Одночасно, в законопроекті одразу ж встановлені бар’єри, які унеможливлюють створення інструментів відмивання грошей, адже саме з цими проблемами стикнулись Вільні Економічні Зони.

Приємно, що під час засідання Міністерство Економіки та Міністерство Фінансів висловили підтримку цій ініціативі, назвавши її державницькою, адже впровадження індустріальних парків не вимагає жодних коштів з бюджету і генерує доходи Україні у виглядів податків та українцям у вигляді робочих місць.

Цей  законопроект увійшов у число 15 пріоритетних законопроектів Законодавчого Плану Забезпечення Реформ. Сьогодні Україна являється чи не найпривабливішою країною для інвестицій у виробництво. А значить, ми маємо реалістичну ціль – розвиток промисловості та дієвий інструмент її досягнення – Індустріальні парки», – зазначив депутат.

У якості результативного підсумку круглого столу “Індустріальні парки – нові можливості для розвитку економіки України” комітет промислової політики та підприємництва Верховної Ради одноголосно підтримав законопроект №2844 щодо зняття бар’єрів для розвитку індустріальних парків в Україні.

Довідка:

Індустріальний парк – це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія, забезпечена енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, керована спеціалізованою компанією.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *