ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді просять з'ясувати причини закриття справи за корупційними схемами Курченка

|

У Раді просять з’ясувати причини закриття справи за корупційними схемами Курченка. Про це заявив народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка», секретар  Комітету з питань запобігання та протидії корупції Дмитро Добродомов  в коментарі журналістам, інформує Львівському порталу прес-служба нардепа.

За словами Д.Добродомова, кримінальна справа йде про 174 млн. грн,  тому Антикорупційний комітет просить з’ясувати Генпрокуратуру причини закриття справи про корупційні схеми з нафтопродуктами.

«Ми зараз у межах компетенції народного депутата та секретаря антикорупційного комітету Верховної Ради отримуємо дуже багато різних фактів, у тому числі у межах робочої групи по розслідуванню корупції в уряді. Серед таких цікавих фактів – оборудки з нафтопродуктами, до яких свого часу по схемах по відношенню пана Курченка, а зараз, скажімо так, за цією схемою, там фігурує 174 млн грн. Нафтопродукти були виведені, а гроші через тіньові фірми були відмиті. Тому у межах компетенції народного депутата передали антикорупційному управлінню Генеральної прокуратури ті матеріали, які ми отримали від правоохоронців», – сказав Добродомов.

схеми курченкаВін також зазначив, що ці документи були отримані неофіційними способом.

«Отримали ми їх у неофіційний спосіб. Ці правоохоронці були шоковані цим, бо кримінальна справа, яка була порушена за цими фактами, була несподівано закрита. Вони чітко пояснюють, хто з народних депутатів таким чином приклався до того, що ця справа була закрита. Саме тому ми зараз вимагаємо від Генеральної прокуратури, і вчора вже до цієї справи добровільно долучилась СБУ, перевірити факти кримінальної справи, дати оцінку закриття, а також, з якої причини були закриті ці кримінальні справи, і щоб винні понесли відповідальність»,- заявив Добродомов.

Нагадаємо,раніше  народний депутат Дмитро Добродомов передав начальнику антикорупційного управління ГПУ Павлу Жебрівському, докази причетності народного депутата Сергія Пашинського до корупції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *