ОСТАННІ НОВИНИ

В Інтернеті терміново шукають працівників на збір полуниці в Польщі

|

ффАналітики OLX фіксують активне зростання попиту польських роботодавців на сезонних працівників з України. Фермерські господарства шукають людей для висадки саджанців полуниці, догляду за ягодами, збору врожаю та очищення полуниці. Середня зарплата – 600-800 євро на місяць. Про це передає кореспондент Львівського порталу, посилаючись на інформацію OLX.

Вакансії публікують кадрові агентства, які беруть на себе зобов’язання з оформлення робочої візи та всіх необхідних документів для роботи. Вимог до кандидатів небагато: вік від 18 до 55-60 років, середня освіта. На деякі позиції потрібні конкретно чоловіки або жінки, залежно від обов’язків.

Зарплата залежить від обсягу виконаних робіт. За корзину зібраної полуниці готові платити 2,5 – 3 злотих. При цьому оплата в місяць може досягати 600-800 євро. Тривалість роботи також визначається роботодавцем – деякі ферми запрошують працівників до кінця вересня, інші – на кілька тижнів або місяців.

Більшість роботодавців оплачує проживання та харчування. Сам робочий режим досить жорсткий. Робочий день зазвичай триває 10-12 годин з одним вихідним на тиждень або зовсім без вихідних.

Сезонні роботи пропонують і українські роботодавці. Оплата на українських фермерських господарствах більш скромна. За прополку полуниці в Дніпропетровській області за місяць готові платити 2 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *