ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник Шептицькому майже завершений

|

пам'ятник Шептицькому

Роботи стосовно виготовлення скульптури Митрополита Андрея Шептицького, яку планують встановити цього літа на Святоюрській горі, наближаються до завершення. Про це у своєму листі до міського голови Львова написав Митрополит Львівський Ігор Возьняк, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Владики, це вселяє надію, що пам’ятник може бути освячений 29-го липня. «Кілька днів тому я мав нагоду бачити в натуральну величину готову глиняну скульптуру пам’ятника. Фактично роботи стосовно самого пам’ятника наближаються до завершення. Це вселяє в нас усіх надію, що зможемо його освятити 29-го липня цього року», – написав Митрополит Львівський.

Разом з тим Ігор Возняк висловив занепокоєння та здивування стосовно нової, спрощеної схеми реконструкції самої площі, де має постати пам’ятник Андрею Шептицькому. Нагадаємо нову схему реконструкції площі святого Юра 13-го травня презентував головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. Представники УГКЦ та Громадської ради «Святий Юр» розкритикували схему та закликали міську владу повернутися до раніше погодженого та уже затвердженого виконкомом Львівської міської ради проекту.

Член правління Національної спілки архітекторів України та представник Громадської ради «Святий Юр» Юрій Горалевич заявив, що Львів ще не втратив шанс зреалізувати масштабний проект І.Кузьмака та М.Федика щодо перебудови площі біля Собору святого Юра. «Абсолютно реально на сьогодні встигнути виконати всі роботи згідно з цим проектом», – сказав він.

Нагадаємо, цього року вірні святкуватимуть 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди у Львові запланували реконструкцію площі біля Собору святого Юра, де має постати пам’ятник Митрополиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *