ОСТАННІ НОВИНИ

Через український кордон до Європи тікають африканці та азіати

|

кордонНезаконні мігранти на ділянці Західного регіонального управління все частіше пробують незаконно переправитись через державний  кордон  на угорській та словацькій ділянках. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації ДПС України.

Всього з початку року правоохоронці затримали 397 незаконних мігрантів, які намагалися в незаконний спосіб потрапити до сусідніх держав, використовуючи «зелені» ділянки кордону та підроблені документи у пунктах пропуску.

У цьому році на кордоні спостерігають значне збільшення випадків протиправної діяльності, що пов’язані з незаконними переправленнями осіб на угорській ділянці кордону. Спроби порушень відмічались на ділянках відділів прикордонної служби «Саловка», «Косине», «Горонглаб», «Вилок» та «Лужанка».

Основні канали доставки «вічних мандрівників» пролягають через Середньоверецький гірський перевал транзитом через населені пункти Закарпатської області. При цьому порушники застосовують різноманітні хитрощі під час незаконної подорожі. Зокрема, вони використовують спеціально обладнані тайники у мікроавтобусах чи вантажних автомобілях (перегородки, подвійні стінки чи дахи тощо), намагаються обходити контрольні пости в пішому порядку за допомогою GPS навігаторів.

Серед незаконних мігрантів переважають представники країн Африки та Близького Сходу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *