ОСТАННІ НОВИНИ

У АТО загинув український військослужбовець (мапа)

|

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Незаконні збройні формування регулярно порушують режим тиші на всіх напрямках. Бандити продовжують концентрувати військову техніку, боєприпаси та живу силу вздовж лінії зіткнення. Активно діють диверсійно-розвідувальні групи противника.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, українські військовослужбовці зміцнюють лінію оборони, а також вдосконалюють навики з медичної, тактичної та вогневої підготовки прямо на передовій.

27

Бойовики продовжують використовувати зброю, яка мала бути відведеною за Мінськими домовленостями. Зокрема, за минулу добу незаконні збройні формування обстріляли позиції сил АТО 10 разів – із 120-мм мінометів, тричі – з артилерії калібру 122 мм та тричі – з танків. Українські військові завжди адекватно відповідають на провокаційні обстріли з боку бойовиків.

Російсько-терористичні війська проявляють значну активність на Луганському напрямку. Інциденти порушення режиму тиші тут зафіксовано впродовж усієї лінії зіткнення.

На Донецькому напрямку найбільш напруженою є ситуація в районі Донецького аеропорту та міста Горлівка. Також російські найманці порушували перемир’я поблизу н.п. Гранітне та Миколаївка.

На Маріупольському напрямку поблизу селища Широкіне з боку бойовиків зафіксовано 15 обстрілів із гранатометів, мінометів та стрілецької зброї.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 15 БПЛА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *