ОСТАННІ НОВИНИ

День Європи у Львові. Серенади весни

|

7fb3662b1bde55448104b1f73a84fb17Квітуча весна, сповнена світлими образами природи, мрійливістю і ліризмом, охоплює Львів ароматами розквітлого бузку; вона символізує народження чогось нового, чистого, несе духовне оновлення. Саме в той день, коли Україна приєднується до святкування дня Європи, у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під батутою Сергія Бурка прозвучить цикл весняних серенад. Концерт відбудеться у неділю, 17 травня, повідомили Львівському порталу у відділі реклами та маркетингу Львівської обласної філармонії.

Слово «серенада» у дослівному перекладі – це нічна пісня, що виконується під вікном коханої.

«Віртуози Львова» презентуватимуть прем’єрні твори європейських та українських композиторів. У концертній програмі простежується географія країн, що символізує прагнення до європейського співтовариства, повагу до традицій та надбань європейської культури.

Серед виконуваних творів – серенади польського композитора Мечислава Карловіча, композиції якого не так часто звучать у Львові, англійського композитора Едварда Ельгара та чеського маестро – Антоніна Дворжака.

Оркестранти разом із слухачами святкуватимуть день Європи піднесено, адже на сцені прозвучить твір, що об’єднує серця – «Ода до радості» із знаменитої дев’ятої симфонії німецького класика Людвіга ван Бетховена.

Це – справжні перлини світової музичної культури, високодуховні і глибокомистецькі твори, які здатні пробудити найпрекрасніші мрії.

До речі, тематично цьогорічні святкування Днів Європи об’єднані пошуком ідей для розвитку міст, здорового способу життя та спілкуванням між активними представниками міст.

Дні Європи в Україні триватимуть у Києві, Одесі, Львові, Дніпропетровську, Краматорську, Тернополі, Кіровограді, Житомирі, Кривому Розі та Івано-Франківську.

unnamed

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *