ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники перекрили дорогу Львів – Рава-Руська

|

Сьогодні працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» перекрили міжнародну автотрасу Львів – Рава-Руська. Люди вийшли на дорогу через недотриману посадовцями обіцянку виплатити їм заборговані зарплати. Про це Львівському порталу повідомили у Конфедерації вільних профспілок України.

53

Працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія» обіцяли виплатити заборговані суми ще до 9 травня, втім вугільники досі не отримали коштів. Сьогодні борг складає уже 11,6 млн.грн.

На дорожню ділянку, яку перекрили мітингувальники, одразу прибули представники Львівської обласної та Сокальської державної адміністрацій, місцевих відділень МВС, СБУ та Фонду держмайна, районної прокуратури та інші. Вони почали вмовляти учасників акції не заважати руху автотранспорту і в чергове пообіцяли найближчим часом вирішити нагальні проблеми збагачувальників, а представник СБУ повідомив, що їм вдалося встановити реальних власників ПАТ, щоправда, не назвавши їх.

За словами голови первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад, це повідомлення вселило певні надії. Вона також повідомила, що трудівники вирішили тимчасово перервати акцію, бо розуміють, що заборговані їм кошти «не впадуть на дорогу» без столичних чиновників, до яких і вирішили відправити своїх повноважних делегатів. До столиці також їдуть голова правління та гендиректор ПАТ «Львівська вугільна компанія», а також представники облдержадміністрації та ДП «Львівугілля».

Делегати не дуже сподіваються на успіх візиту, бо вже не раз і не з одним очільником Міненерговуглепрому проводилися подібні зустрічі та наради, але до стабільної роботи підприємства вони так і не призвели.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *