ОСТАННІ НОВИНИ

Дівчинка, яка впала з велосипеда, померла через втрату крові

|

Лікарі знімають з себе відповідальність за смерть 10-річної дитини у Львові. 10-річна дівчинка з Винників, яка травмувалася при падінні з велосипеда, була доставлена у 8-му клінічну лікарню Львова у вкрай критичному стані з великою втратою крові, тому врятувати її не вдалося. Про це у коментарі ZIKу повідомив головний лікар лікарні Василь Обаранець.

Швидка

За словами головного лікаря, 10 травня о 16.00 до лікарні бригадою швидкої була доставлена дитина 10 років у вкрай важкому стані, з великою крововтратою, яка була відразу взята в операційну. Понад годину тривали оперативні заходи. О 17.20 год. дівчинка померла.

«У неї була важка травма клубової вени, діаметр якої як великий палець на руці. Була велика крововтрата», – повідомив головний лікар.

«Насправді це трагедія. Впасти з велосипеда так невдало, щоб якоюсь частиною пробити вену у паховій ділянці – це злий випадок», – додав В.Обаранець.

Головний лікар запевнив, що в лікарні лікарі зробили все можливе, але це не дало ефекту.

«Дитина була взята в операційну, була надана невідкладна спеціалізована допомога, зупинена кровотеча, розпочата компенсація об’єму циркулюючої крові. Щодо стаціонарного етапу надання допомоги – були проведені належні дії лікарів, але вони не дали ефекту», – повідомив В.Обаранець.

«Дитина 10 років має приблизно 4 літри крові. Фатальною вважається втрата більше ніж половини об’єму крові. Якщо така дитина втрачає близько двох літрів – це для неї фатально. Дитину привезли у критичному стані. Ми намагалися зробити те, що можна було зробити», – запевнив він.

За словами головного лікаря, усі люди мусять бути готові до таких випадків.

«Насправді треба було притиснути судину у ділянці, де виділялася крові і дочекатися швидкої. Швидка би зупинила кровотечу і привезла дитину до нас. Тоді ми мали б, можливо, мали шанс її врятувати. З такої судини кров може витекти за 10-15 хвилин. І це може бути фатально», – пояснив лікар.

«Насправді треба людям доносити інформацію, вчити у школах, на тренінгах, курсах. Це не є спеціалізована допомога, це елементарні речі»,- додав В.Обаранець.

Щодо того,чому про смерть дитини в міліцію з лікарні повідомили лише наступного дня, В.Обаранець пояснив: «Ми провели службову перевірку. Є певні нормативні вимоги подачі інформації щодо ДТП, подій на вулиці. Лікар, на якого були покладені обов’язки, зареєстрував дитину, але не знав обставин, при яких це сталося. Він визнає, що він закрутився, було багато хворих і не передав у цей день інформацію в міліцію. Це вже чисто юридичний момент».

Як повідомляв Львівський портал, за фактом смерті 12-річної дівчинки у 8-й міській клінічній лікарні Львова відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Тіло дівчинки скеровано на судово-медичну експертизу. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини смерті дитини.

Фото: ZIK

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *