ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС різко відреагувало на проведення військових парадів в Донецьку та Луганську

|

донецкМіністерство закордонних справ України опублікувала заяву щодо проведених сепаратистами військових парадів в Луганську та Донецьку в якій звинуватила “ЛНР” та “ДНР” у невідведенні важкого озброєння на дистанцію зазначену у мінських угодах, заявила прес-служба МЗС України.

“Розглядаємо підготовку та проведення 9 травня ц.р. у Донецьку та Луганську т.зв. “військових парадів“, під час яких були продемонстровані 155 мм гаубиці 2А65 “Мста-Б“, 122 мм гаубиці 2С1 “Гвоздика“, реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град“, а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси “Стрела-10“, танки Т-72, БТР-80, БМП-1, як грубе порушення пункту 2 “Комплексу заходів з виконання Мінських угод“ від 12 лютого цього року”, – зазначається в заяві.

Зазначені провокаційні дії відбулися, незважаючи на неодноразові застереження з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Українська сторона очікує на невідкладну реакцію з боку ОБСЄ на факти очевидного повернення бойовиками важких озброєнь до заборонених “Комплексом заходів” зон безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *