ОСТАННІ НОВИНИ

Реформа освіти. Хтось може не знайти своєї спеціальності у переліку галузей знань

|

квіт
Розроблений Міністерством освіти і науки перелік галузей знань і спеціальностей набере чинності вже у 2016 році. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час зустрічі з викладачами Ужгородського національного університету, передає Львівський портал з посиланням на
 Освіта.ua.

«Це було дуже непросто. Укрупнення призвело до скорочення переліку. Цей перелік працюватиме вже з 2016 року. Хтось може не знайти своєї спеціальності у цьому переліку, однак це не означає, що його кафедра закривається», – наголосив міністр.

За словами міністра, університет самостійно формуватиме свої навчальні плани, одержуватиме ліцензію на спеціальність, акредитуватиме освітню програму.

«Ідеться про розширення прав самого навчального закладу, тому ніякої трагедії у зменшенні переліку спеціальностей немає», – зазначив міністр.

Він також зазначив, що на Заході кількість предметів менша, оскільки якість вишу визначається результатами наукових досліджень, а щоб займатися науковою діяльністю викладач повинен мати для неї час. Відповідно, аудиторне навантаження студентів теж зменшуватиметься: кожна кафедра може представляти курси на вибір.

Міністр також наголосив на тому, що вищі навчальні заклади мають право запрошувати іноземних викладачів.

Сергій Квіт також зазначив, що невдовзі 118 філій вищих навчальних закладів будуть позбавлені ліцензій, передусім ті, які не надають якісної вищої освіти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *