Українець намагався спокусити прикордонника хабарем у $ 50

|

kordon-vyviskaСпробу дачі хабара за безперешкодний пропуск через державний кордон зафіксували вчора співробітники Держприкордонслужби на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПСУ.

Наш співвітчизник прямував в Польщу через пункт пропуску «Рава-Руська», однак у ході оформлення прикордонники з’ясували, що чоловіку тимчасово заборонений виїзд за межі України. Проте українцю певно було дуже необхідно перетнути кордон оскільки за безперешкодний пропуск він запропонував старшому прикордонних нарядів грошову винагороду у розмірі 50 доларів США.

Тепер чоловікові доведеться давати пояснення співробітникам міліції через ознаки злочину передбачені ст. 369 ККУ.

Ще одну «грошову допомогу» намагався запропонувати прикордонникам громадянин України в пункті пропуску «Гребеники». Він спробував запропонувати 100 доларів США.

Нагадаємо, що вчора в аеропорту «Бориспіль» також було припинену спробу «вирішити» питання безперешкодного пропуску через державний кордон. Під час оформлення рейсу «Єреван – Київ» один з пасажирів, громадянин Вірменії запропонував старшому прикордонних нарядів 100 доларів США. За даним фактом прикордонники проінформували взаємодіючі підрозділи, а громадянина Вірменії в подальшому не пропущено та відправлено зворотнім рейсом.

Державна прикордонна служба України ще раз наголошує та звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не намагатися шляхом пропонування коштів вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *