ОСТАННІ НОВИНИ

В Росії заарештували майно фабрики Порошенка

|

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації наклало арешт на майно, що належить на праві власності ВАТ «Липецька кондитерська фабрика «Roshen». Про це пише Українська правда з посиланням на прес-службу шоколадної компанії.

«Компанія звертає увагу на той факт, що загальна вартість майна, на  яке накладено арешт, сягає 2 млрд рублів, що абсолютно не є порівняним з попередньо висунутою податковою претензією в межах порушеної (показової) кримінальної справи у розмірі 180 млн рублів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, накладання арешту на майно позбавляє корпорацію розпоряджатись цим майном, згідно з Протоколом на період до 13 вересня 2015 року.

«Аналізуючи події, які відбуваються навколо російських активів корпорації, з впевненістю можна заявити, що російська сторона цілеспрямовано вживає усі можливі методи, які позбавляють компанію можливості здійснити продаж своїх активів в РФ», – повідомляє прес-служба.

«Компанія Roshen не має жодного наміру миритися з «басманним правосуддям» і буде оскаржувати прийняте рішення», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 1 квітня «Липецька кондитерська фабрика «Roshen» була заблокована співробітниками правоохоронних органів. Входи і виходи на підприємстві були перекриті співробітниками ОМОНу.

Корпорація Roshen пізніше заявила, що фабрика була блокована в рамках проведення податкової перевірки і назвала дії силових структур неправомірними.

Корпорація Roshen, один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, включає київську, маріупольську, кременчуцьку і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», Літинський племзавод, липецьку фабрику «Roshen» і клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Власником корпорації є Президент України Петро Порошенко.

Ілюстрація: antikor.com.ua