ОСТАННІ НОВИНИ

Перший трамвай на Сихів поїде в кінці цього року

|

Будівництво трамвайної колії до мікрорайону «Сихів» планують завершити вже до кінця цього року. Про це сьогодні, 27 квітня, на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

Трамвайну колію прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до «Санта Барбари». Попередньо, по маршруту буде встановлено по 10 зупинок у кожну сторону, тобто загалом 20 зупинок.

 

На вул. Стуса та на кільці вул. Стуса-Снопківська-Мушака-Свєнціцького уже провели демонтажні роботи і приступили до заміни інженерних мереж та влаштування дорожньої основи.

 

Директор ЛКП «Львівававтодор» Олег Береза повідомив, що зараз на просп. Червоної Калини одночасно працюють дві ремонтні бригади. Одна група працює на ділянці від «Санта Барбари» до цекви, інша – від моста рухається вверх до «Санта Барбари». Планується, що з четверга вже влаштовуватимуть рейки від вулиці Угорської в напрямку Сихова. На Угорській ще мають замінити аварійний колектор.

 

«Ми хочемо, щоб до кінця цього року трамвайна колія була повністю прокладена. Роботи надзвичайно складні, мова йде також про колектор, який знаходиться в аварійному стані. Треба це все враховувати. Оптимальний варіант – щоб цього року ми могли цим трамваєм проїхати з центру на Сихів. Такий дороговказ мають будівельники, вони з цим погоджуються, але можуть бути різні нетипові ситуації», – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що згідно з проектом, планують прокласти близько5,2 кмколії, загальна ж її довжина становитиме11,5 км. Фінансування проекту охоплює: кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро – кошти з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

Фото: Львівський портал