ОСТАННІ НОВИНИ

В терористів Донбасу почались весняні загострення, збільшилась кількість обстрілів (мапа)

|

За минулу добу зафіксовано збільшення кількості випадків порушення режиму тиші з боку противника. Ворог використовує озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, бойовики 12 разів обстріляли наші позиції зі 120-мм мінометів та 5 разів – з артилерії калібром 122 та 152 мм. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

 Двічі незаконні збройні формування застосовували проти наших військових реактивні системи залпового вогню «Град» в районі н.п. Гранітне на Донеччині. Українські військовослужбовці адекватно відповідають на провокації бойовиків, завдаючи втрат ворогу.  

 

Найбільш напруженим на Донецькому напрямку залишається район Донецького аеропорту. Бойовики обстрілюють позиції сил АТО поблизу н.п. Авдіївка, Піски, Опитне, а також шахти Путилівської. Крім цього, поблизу Горлівки режим припинення вогню з боку незаконних збройних формувань постійно порушується в районі н.п. Майорськ та Ленінське. Здебільшого бойовики застосовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку район селища Широкіне залишається найгарячішою точкою. Більшість обстрілів з боку бойовиків зафіксовано в другій половині дня.

 

На Луганщині активність бойових дій є низькою. Окремі інциденти порушення режиму тиші зафіксовані поблизу міст Щастя та Станиця Луганська.

Незаконні збройні формування продовжували проводити активну повітряну розвідку. Загалом прикордонниками було зафіксовано політ 6 БПЛА у зоні АТО.

Інфографіка: РНБО

Фото: svidok.ua