ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці Львівщини приховують злочини – прокурор

|

У роботі міліції Львівщини виявлено факти, коли не проводяться невідкладні процесуальні дії, а міліціонери схиляють заявників до відмови від написання заяв про злочини, переконуючи в безперспективності їх розкриття, або взагалі займаються так би мовити «вибиванням показів». Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив прокурор Львівської області Роман Федик, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами прокурора, лише в Пустомитівському районі прокуратурою Львівської області виявлено вісім фактів укриття злочинів шляхом їх нереєстрації. За цими фактами призначено проведення службової перевірки.

«Всього прокурорами виявлено укриття 87 злочинів, що більше ніж за аналогічний період минулого року в 2,5 рази», – зауважив він.

Також прокурор повідомив, що аби не шукати злочинців, деякі міліціонери безпідставно закривають кримінальні провадження.

«За три місяці цього року прокурорами скасовано 1125 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень, що майже втричі більше чим за аналогічний період минулого року. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 167 працівників органів внутрішніх справ», – повідомив Р. Федик.

Фото: Львівський портал