ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині учасникам АТО та ветеранам нададуть грошову допомогу

|

Львівщина скерувала виділені з Державного бюджету кошти в сумі 42,6 млн. грн. на допомогу ветеранам та жертвам нацистської репресії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Василя Мартиняка, 42, 6 млн. грн. вже скеровані на рахунки ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального  захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” для отримання одноразової грошової допомоги.

“Отримують грошову допомогу також учасники антитерористичної операції, однак процес призначення статусу учасника бойових дій учасникам АТО триває. Військовослужбовці, яким нададуть відповідний статус до 5 травня цього року, отримають одноразову грошову допомогу. Оскільки надходитимуть додаткові списки з військових частин для проведення виплати учасникам АТО, департамент соцзахисту населення Львівської ОДА подав заявку у Державну службу України у справах ветеранів війни та учасників АТО щодо виділення Львівській області  додаткових коштів”, – зазначив Василь Мартиняк.