ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию засудили телефонного шахрая

|

За вчинення низки телефонних шахрайств 28-річного місцевого мешканця вироком Стрийського міськрайонного суду засуджено до півтора року обмеження волі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській.

За даними міліції на рахунку зловмисника чотири епізоди злочинної діяльності. Як встановили правоохоронці, кожного разу він діяв за певною схемою та вигадував нову  легенду. Зловмисник телефонував потенційним жертвам, яких обирав за оголошеннями в місцевій пресі.

Так, на початку листопада минулого року він зателефонував до мешканки одного з сіл Стрийського району та, видавши себе за її брата, просив позичити грошей, мовляв, потрапив у неприємності. При цьому зазначив, що за грошима сам приїхати не зможе, а приїде його товариш. Жінка повірила і передала у руки зловмисникові 8 тисяч гривень. 

Наприкінці листопада у тенета цього зловмисника потрапив ще один мешканець Стрийського району. Видавши себе за давнього знайомого, шахрай просив у чоловіка, якому телефонував на мобільний, позичити 3 тисячі гривень для вирішення особистих проблем, стверджуючи, що потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Цього разу для того, щоб особисто не зустрічатися з потерпілим, шахрай скористався послугами водія таксі. Коли вдалося отримати 3 тисячі гривень, зловмисник через годину знову зателефонував до потерпілого та цього разу просив передати ще 2 тисячі гривень. Вдруге за грошима до потерпілого приїхав інший чоловік – теж  водій таксі, який і не підозрював, що бере участь у злочинній схемі виманювання грошей.  

Ще один епізод його злочинної діяльності – це шахрайські дії, від яких безпосередньо потерпів саме водій таксі. Тут вже було використану іншу схему, за якою водій мав привести посилку з одного місця в інше. При цьому «клієнт» запевнив, що гроші, які водій таксі мав заплатити за посилку при її отриманні, він поверне та ще й послугу оплатить під час доставлення пакунку за певною адресою. Про те, що його ошукали на 457 гривень, чоловік зрозумів, коли не знайшов клієнта за вказаною йому адресою. 

У судовій залі зловмисник свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Стрийський міськрайонний суд визнав його винним у вчиненні шахрайства та призначив йому покарання – півтора роки обмеження волі.

 Ілюстрація Львівський портал