ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового вимагають не зволікати з будівництвом пам’ятника Шептицькому

|

Депутат Львівської міської ради Яромир Самагальський сьогодні під час сесії Львівської міської ради зачитав відкритого листа до міського голови Львова Андрія Садового від 15 громадських організацій з проханням дотриматися слова та реалізувати концепцію комплексного проекту пам’ятнику Шептицькому у Львові та реконструкцію площі Святого Юра, що мало розпочатися в березні, передає кореспондент Львівського порталу.

У листі йдеться, що в кінці лютого на початку березня мали розпочатися роботи з будівництва пам’ятника митрополиту та реконструкції скверу, однак ці роботи відкладені. Відповідно підрядники не вкладуться у терміни реалізації проекту.

«Невпинно спливає час нашої довіри до вас через ігнорування та зволікання будівництва пам’ятника митрополиту Шептицькому і відновлення площі Святого Юра. Але ми сподіваємося, що ви стримаєте слово, дане громаді. Сподіваємося, що ви таки реалізуєте концепцію комплексного проекту пам’ятника Шептицькому у Львові та реконструкцію площі Святого Юра, розробленого та затвердженого ще в далекому 2010 році і який пройшов усі погодження. Сподіваємося, що відкриття пам’ятника не відкладали на листопад, коли відбудуться вибори, щоб ви попіарилися, а відбудеться в липні», – йдеться у відкритому листі.

На що міський голова Львова відповів, що також упевнений, що проект щодо встановлення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому і реконструкція скверу відбудеться в цьому році.

«По реконструкції площі є багато нюансів, сам проект є важким, тому потрібно робити все в рамкам чинного законодавства. Я переконаний що цього року буде площа і ми побачимо пам’ятник Шептицькому», – сказав він.