ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі перекрили Хрещатик і встановили намет біля Міненерговугілля

|

Шахтарі-мітингувальники перекрили центральну вулицю Києва біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості вагонеткою із написом “Шахтарський люстратор”. Автомобілісти намагалися домовитися із протестувальниками про розблокування Хрещатика, проте спроби були марні, передає ТСН.  

Як повідомляє УНІАН, шахтарі встановили намет напроти центрального входу до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України в Києві. Під час його встановлення сталася бійка, оскільки невідомий чоловік із рацією намагався завадити діям шахтарів.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що шахтарі очікуватимуть на повернення Демчишина зі США і розповів, що мітингувальники збираються розбити наметове містечко. “Сьогодні ми будемо радитися і приймемо рішення завтра”, – сказав він і додав, що частина шахтарів залишиться біля будівлі міністерства на ніч. Наразі протестувальники стукають касками, вимагаючи виплати зарплат, відмови від імпорту енергоресурсів на користь закупівлі вітчизняного вугілля та відставки глави Міненерговугілля Володимира Демчишина.

Нагадаємо, раніше Демчишин пояснив несплату зарплати шахтарям боргами компанії Ахметова.
Фото: РБК