ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла Постанову про звільнення Надії Савченко та усіх українців, які незаконно ув’язнені РФ

|

Рада прийняла Постанову про звільнення Надії Савченко та усіх українців, які незаконно ув’язнені  РФ. За відповідне рішення проголосувало нардепів  249 депутатів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного Контролю».

Народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов є одним із співавторів проекту Постанови  про Звернення Верховної Ради України до Президента Російської Федерації про необхідність дотримання Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод та звільнення незаконно утримуваного народного депутата України VIII скликання Надії Савченко реєстраційний номер  2570 від 06.04.2015 прокоментував необхідність прийняття даного рішення.

«Ми закликаємо  забезпечити виконання пункту 6 Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод щодо звільнення і обміну всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу «всіх на всіх» та звільнення  незаконно утримуваного народного депутата України Надії  Савченко та інших громадян України, які були захоплені в полон, перевезені на територію Росії та всупереч їх волі незаконно там утримуються», – сказав депутат.

Добродомов розповів, що в даній Постанові, депутати також закликають РФ продовжити процес обміну військовополоненими, який було припинено терористичними угрупованнями.

«Бойовики не готові під контролем спостережної місії ОБСЄ відвести важке озброєння від лінії зіткнення та ігнорують домовленість про обмін заручників та всіх незаконно утримуваних. Ми закликаємо звільнити від незаконного ув’язнення та внести у список обмінів військовополоненими усіх громадян України, в тому числі українського режисера Олега Сенцова», – додав нардеп.

Фото: ФБ