ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентарі розглянуть зміни до закону про люстрацію

|

Законопроект зі змінами до закону про люстрацію будуть розглядати в парламенті. Про це повідомив народний депутат України, лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов, поінформували Львівський портал у прес-службі громадського руху.

За словами депутата, співавтора даного законопроекту, Верховна Рада найближчим часом розгляне зміни до деяких законодавчих актів про люстрацію. Мова йде про законопроект № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади», який зареєстровано в Раді вчора, 21 квітня.

«Для приведення процесу люстрації у відповідність із міжнародними стандартами, ми пропонуємо створити центральний орган із спеціальним статусом. Також вдосконалюється механізм проведення перевірок, що дозволить заощадити кошти Державного бюджету та зменшить навантаження на державні органи, зокрема щодо оперативності у перевірці декларацій, яка буде здійснюватися до січня 2017 року», – сказав депутат.

Враховуючи практику європейських держав щодо люстрації виборних посад, вище зазначеним законом пропонується додати положення, які зобов’язують кандидатів у народні депутати та на посаду президента, заявити про застосування до них заборон, передбачених Законом України «Про очищення влади» з метою інформування виборців, наголошує Дмитро Добродомов.

Також пропонується забезпечити повну та комплексну перевірку посадових та службових осіб Державної фіскальної служби, відповідна пропозиція була включена до законопроекту за ініціативи Д. Добродомова.

«Я неодноразово піднімав питання кадрових призначень у ДФС на засіданнях Комітету з питань запобігання та протидії корупції, робочих групах і зустрічах. Наш Комітет взагалі визнав кадрову роботу служби незадовільною. Замість підбирати нові кадри, на відповідальні посади повертають старих хабарників, таких як, наприклад, Надія Римарська. Саме для врегулювання цієї ситуації мною і були запропоновані зміни до закону «Про очищення влади»», – зауважує депутат.

Фото: zn.ua