ОСТАННІ НОВИНИ

Штаб АТО звинуватив російського генерала у брехні

|

Сьогодні, 22 квітня, штаб АТО оприлюднив офіційну заяву, в якій звинуватив представника Збройних сил Російської Федерації в Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-полковника Олександра Лєнцова у поширенні неправдивої інформації в російських ЗМІ, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, прес-центр штабу АТО повідомив, що заява О.Лєнцова про те, що за добу 18 квітня 2015 року в селі Широкине Волноваського району Донецької області було зафіксовано 410 мін, які начебто прилетіли з боку Збройних Сил України, не відповідає дійсності.

«Ця заява була зроблена ним в ефірі телеканалу «Россия1» 19 квітня 2015 року, і широко «підхоплена» низкою інших російських телеканалів. Крім того, ця інформація у викривленому вигляді була опублікована на Інтернет-ресурсі, що контролюється незаконним збройним формуванням «ДНР», та згодом також була поширена деякими агенціями», – розповіли у штабі.

Відтак, у штабі АТО заявляють, що така заява генерал-полковника Олександра  Лєнцова базується на упередженій інформації з недостовірних джерел у так званій «ДНР» та не відображає ані реального стану справ, ані спільної позиції СЦКК.

Коментуючи цю заяву, керівник української сторони в СЦЦК генерал-майор Андрій Таран наголосив: «Я з подивом довідався про те, що мій російський колега поквапився оприлюднити неперевірену інформацію, яка абсолютно не відповідає дійсності та вводить в оману численну аудиторію. Я прикро вражений цим, оскільки ця інформація не підтверджується не тільки Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні, але й спільною черговою зміною СЦКК, до складу якої входять і представники Збройних сил Росії. Сподіваюся, що у подальшому російська сторона оперуватиме тільки перевіреною інформацією, оприлюднення якої сприятиме врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей, а не посилюватиме напруженість».