ОСТАННІ НОВИНИ

Противник активно перекидає військові сили та важку техніку під Широкине

|

Фіксується активне переміщення сил та засобів російсько-терористичних військ з дільниці на дільницю і ведення інтенсивних інженерних робіт на кількох дільницях. Про це на своїй сторінці повідомив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, в смузі Донецьке – Фрунзе противник виробляє перегрупування своїх сил. Спостерігається перекидання партії бронетехніки (в т.ч. 3 танка) в сторону Новотошківки.

Триває доукомплектування та ротація тактичних груп бойовиків, які ведуть бої за Широкине і в районі Павлопіль. У район Широкиного перекинута тактична група терористів чисельність до 120 чоловік.

«Луганськ на сьогодні перетворений терористами в один великий військовий табір. На даний момент в цьому населеному пункті дислокується шість великих окремих формувань загальною чисельністю 5,5-6 тис чол. (в їх складі – як військовослужбовці ЗС РФ, замасковані «під ополчення», так і російські найманці і місцеві бойовики)», – повідомляє Тимчук.

Ще близько 3 тис. російських військовослужбовців, найманців з РФ і бойовиків «ЛНР» зафіксовані в селищах поблизу Луганська (в основному – в Кам`янобродському районі та в районі, прилеглому до населеного пункту Станиця Луганська). Південніше Луганська спостерігається скупчення артилерії терористів.

Протягом доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць, що перевозили матеріально-технічні ресурси з РФ для потреб бойовиків, включаючи паливозаправники і автомобілі зі спеціальним обладнанням.

На перегоні між Алчевському і Стахановим зафіксована колона з шести армійських вантажівок, двох спецавтомобілів і одного автобуса з затемненими стеклами в супроводі одного УАЗ-469 і 2 БТР-80. У районі Красного Луча за направленням на Фащеевку та Дебальцеве зафіксовано переміщення чотири критих вантажних автомобілів у супроводі одного БМП-2. Колона з восьми армійських вантажівок проїхала через Куйбишевський район Донецька на північ у бік населеного пункту Ясиновата. Через Вуглегірськ на Горлівку проїхала колона бронетехніки (1 КШМ, 8 танків, 2 БМП-1, 3 БТР-80 і 1 БТР-70).

У районі Лутугине на місцеву перевалочну базу бойової техніки прибула з РФ чергова партії БТР (12 одиниць) для комплектування нової батальйонно-тактичної групи. Також з цієї бази готуються до перебазування на північний напрямок шість танків (три з них – Т-72Б3).

У промзоні Донецька бойовики ліквідують свою тимчасову базу з техобслуговування та ремонту бронетехніки. Керівництво терористів прийняло рішення про її перенесення в бік Макіївки, далі від «лінії фронту». Всього на ділянці між Мар`їнка та Авдіївці на сьогоднішній день терористи зосередили до 50 танків різних типів і модифікацій (з них до 12 одиниць знаходяться на різних стадіях ремонту).

Фото: Reuters