ОСТАННІ НОВИНИ

У Білорусі на День Перемоги георгіївську стрічку замінять своєю символікою

|

Георгіївська стрічка в Білорусі негласно оголошена поза законом після того, як вона стала символом російських окупантів і сепаратистів в Україні.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на by24.org.

“В якості білоруської символіки Дня Перемоги обрана червоно-зелена стрічка кольорів державного прапора, декорована квіткою яблуні, який покликаний символізувати місяць, коли була здобута перемога над Німеччиною – травень”, -йдеться у повідомленні.

Цій стрічці дали ім`я “Квітка Великої Перемоги”.

 

Варто відзначити, що символ “Квітка Великої Перемоги” вперше був запропонований президенту Білорусі Олександру Лукашенку активістами Білоруського республіканського союзу молоді, коли лідер країни став почесним гостем чергового з`їзду цієї організації. Главі держави стрічка кольорів національного прапора, прикрашена яблуневим квіткою, сподобалася, і він одразу ж прикріпив її до свого піджака.

“Ідея зробити символом Перемоги квітка знайшла застосування не тільки в Білорусі. Приміром, у дружній України для позначення пам`ятної дати використовували стилізоване зображення червоного маку. Зазвичай його супроводжує текст “Ніколи знову”, – пише білоруське видання.

Нагадаємо, Лукашенко відмовився летіти в Москву на парад 9 Травня.